Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Снимка: Авторът

Административен съд Шумен откри производство по оспорване истинността и съдържанието на 97 протоколи на секционни изборни комисии и по оспорване истинността и съдържанието на Протокола на Общинска избирателна комисия №31 от 28.10.2019 г. До него се стига по жалби на НФСБ и ПП Воля /двете партии нямат нито един съветник в новосформирания Общински съвет б.а./

Съдът е назначил тройна съдебна експертиза. Три вещи лица ще проверяват бюлетините и трябва да дадат заключение има ли действителни бюлетини сред отчетените като недействителни в избирателните секции. Те трябва да извършат аналогична проверка и по отношение на недействителните бюлетини. При констатиране на действителни бюлетини, отчетени като недействителни и обратното, да дадат заключение дали това ще се отрази върху изборния резултат и как в частност на участието на „НФСБ“ и ПП „Воля“ в изборите за общински съветници.

Експертизата трябва да е готова до 22 ноември в 13 часа, когато магистратите ще заседават по казуса. Прегледът ще се извърши в помещение на община Шумен под полицейска охрана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България