Проверяват всеки месец яйцата за фипронил

Контролът за наличието на фипронил в яйцата и продуктите с яйчен произход ще продължава всеки месец, съобщиха от Агенцията по храните. Издадено е предписание на производителите всеки месец да проверяват собствената си продукция.

На производителите на яйца и преработвателите, които ги влагат в своите продукти, е възложено да осъществяват непрекъснат контрол над производството си, за да бъде гарантирана безопасността на продукцията в търговската мрежа, съобщи  за БНР Тодорка Янковска от Агенцията по безопасност на храните.

Всяка една партида трябва да бъде придружена с такива писмени доказателства, че тази партида е изследвана и в нея не се установява наличие на фипронил, заяви Янкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България