Проверяват готовността на ЕРП-та и ЕСО за предстоящия зимен сезон

За трета поредна година Министерството на енергетиката ще провери готовността на трите електроразпределителни дружества и „Електроенергийния системен оператор“ ЕАД за предстоящия зимен сезон.

В периода от 18-ти септември до 4-ти октомври експерти от енергийното ведомство ще инспектират на място обекти на "ЧЕЗ България Електроразпределение" АД, "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД и "ЕНЕРГО-ПРО Мрежи" АД, както и на ЕСО ЕАД, съобщиха от ведомството.

Прегледано ще бъде техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти. Ще бъде установена степента им на готовност при потенциално неблагоприятни климатични условия през есенно-зимния период на 2017-2018 г., както и предвидените дейности по материално-техническо осигуряване при аварийни ситуации и плановете за тяхното отстраняване.

Проверката стартира на 18-ти септември в гр. Перник, ул. „Еднофамилни къщи“, кв. „Даскалово“ от 13:00 часа. Министър Теменужка Петкова ще провери обект на ЧЕЗ ЕАД в гр. Перник, след което ще посети подстанция „Червена могила“ в близост до гр. Радомир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България