Проверяват кой държи магазини без печалба

Следят за отчитането на оборота при продажбите

Запечатват за месец обектите на нарушителите

Данъчните ще проверяват собствениците и управителите на магазини и заведения в зимните курорти, които декларират, че работят на загуба, научи “Труд”. Има случаи, при които фирми с търговски обекти в курортите години наред официално работят на загуба и не плащат данък печалба. В същото време собственикът на фирмата за пет години си е купил два апартамента и е сменил колата без да има официални доходи.

Над 15 хил. проверки ще направи НАП в зимните курорти до края на сезона. Стотици инспектори ще извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите. Ще следят движението на стоки към хотели и ресторанти, ще наблюдават борси и тържища край курортите.

Ще следят дистанционната връзка на всеки касов апарат с НАП, като софтуерът ще посочва обекти, чиито обороти се различават от средните за съответния регион. Специално внимание ще бъде обърнато на отчетения оборот в новогодишната нощ. Неиздаване на касова бележка освен глоба, води и до запечатване на обекта за срок до един месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика