Проверяват сигнали за строителство в "Алепу"

Началникът на РДНСК -Югоизточен район - Бургас, инж. Милен Ненчев ще извърши проверка на сигнали за извършване на строителна дейност в местността "Алепу", община Созопол, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, цитирани от БТВ.

Тя има за цел да установи дали се извършва само брегоукрепване или не е спряно строителството на курортен комплекс.

От ведомството напомнят, че още след първите сигнали за нарушения в края на януари, началникът на ДНСК арх. Иван Несторов е извършил спешни проверки на терен.

С писмо от януари 2017 г. за местността "Алепу" МРРБ е дало предварително съгласие за извършване на геозащитни мерки и дейности (укрепителни и/или отводнителни мероприятия) на регистрирано през 2009 г. активно свлачище.

На по-късен етап от главния архитект на община Созопол е издадено разрешение за строеж за "Курортен комплекс Алепу вилидж", етапно строителство - Първи етап - "Укрепване на свлачище" и Втори етап - три вилни сгради, в местността "Алепу", землище на Созопол.

Заради установените нарушения и пропуски при издадените разрешения и строителните книжа, са дадени предписания на кмета и на главния архитект на община Созопол издаденото разрешение да се коригира, за да се разграничи брегоукрепването и строителството на вили.

Във връзка с установените нарушения на Закона за устройство на територията са отправени покани за съставяне на актове за административни нарушения до строителя и лицето, упражняващо строителен надзор на обекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България