Проверяват случай с пострадал ученик в пловдивска гимназия

Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“.

Пловдивската полиция се самосезира и започна проверка по случая с пострадал в училище ученик.

Инцидентът е станал по време на междучасие в Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“, предаде Радио Пловдив.

При него е пострадал ученик и е заснет с телефон, а клипът е качен в социална мрежа. На видеото се вижда как двама ученици предизвикват свой съученик да скочи високо и точно, а когато момчето е във въздуха, единият от тях удря двата му крака. Момчето пада по гръб, като чупи ръката си.

За резултатите от проверката е уведомена Районната прокуратура, днес предстои докладването на всички събрани материали, допълват от пловдивската полиция.

„Той изпитваше ужасна болка, припадаше почти от болка. По спешност отидохме в хирургиите, където му направха операция. Счупена ръка, изместена и лекарят се наложи да сложи два импланта, за да фиксира костта.И пак е малкият дявол, защото можеше да бъде и вратът, можеше да бъде счупен таз и нещо по-сериозно да бъде”, сподели пред Нова ТВ майката на пострадалия ученик Надежда Паскалева. Според нея в случая става дума за брутална агресия, а не игра за забавление.

Пред директорката учениците, предизвикали инцидента приизнали, че имитирали видео от известно мобилно приложение. „И двете момчета ми казаха, че съжаляват за това, което се е случило и въобще не са помислили, че ще има такива последствия и ще стане такъв неприятен инцидент”, каза Мариана Спасова, директор на училището.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право