Проверяват фирма за добив на инертни материали

Жители на казанлъшкото село Розово се събраха рано сутринта до моста, за да изразят опасенията си от действията на фирмата, която е ангажирана с почистването на коритото на р. Тунджа в района. С тях се срещна областният управител на Стара Загора Гергана Микова, след постъпил сигнал от хората.

Дружеството работи от няколко години по проект за почистване на речното корито. Според недоволните жители на селото, фирмата превишава ангажиментите си и извлича големи количества инертен материал от речните легла. Хората смятат, че по този начин се смъква нивото на подпочвените води и се създават предпоставки за срутване на основите на моста, който свързва няколко села с Казанлък.

Комисия от Областна администрация посети мястото и сигнализира „Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив, която трябва да се произнесе дали фирмата спазва проекта.

Очаква се днес експерти от дирекцията да посетят района и на място да установят има ли нарушения при изпълнението на дейностите по почистване на речното корито.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони