Прогнозата на Бербатов - „Юве“ ще е на финал

Димитър Бербатов все по-често влиза в ролята на анализатор, както правят неговите бивши съотборници от „Манчестър Юнайтед“ Рио Фърдинанд, Пол Скоулс и Гари Невил. На старта на Шампионската лига английският вестник „Мирър“ попита българската звезда за очакванията му от новия сезон.

Мисля, че „Ювентус“ ще е един от отборите на финала – отвърна Бербатов. - Съперник на италианците ще е един измежду „Манчестър Сити“ и „Барселона“. Начинът, по който „Сити“ играе ще го направят по-добър от миналия сезон, когато отборът бе отстранен от „Ливърпул“ на четвъртфинала. „Реал“ загуби много с напускането на Роналдо. Не казвам, че отборът е слаб. В „Реал“ играят много силни футболисти, но мисля, че от испанските тимове по-силният е „Барселона“. Много е рано да се каже кой ще спечели, без да сме видели нито един мач в турнира. Повечето фаворити са с изключително изравнени сили.“

Бербатов не каза нито дума за „Манчестър Юнайтед“, който не е слаган от букмейкърите сред големите фаворити. Българският нападател игра в два финала на Шампионската лига. През 2002-а загуби с „Байер“ от „Реал“, а през 2009-а падна с „Юнайтед“ от „Барселона“. Бербатов бе в състава на „дяволите“ и през 2011-а, но сър Алекс Фъргюсън не го сложи в групата за още едно поражение – в дуела за титлата отново с каталунците.

В същото време Пеп Гуардиола, треньорът на „Манчестър Сити“, отказа да се яви на пресконференция преди мача срещу „Лион“. Испанецът се оправда, че е наказан да не бъде на скамейката. Санкцията от УЕФА идва заради обидите, които Гуардиола изстреля срещу четвъртия съдия на първия мач с „Ливърпул“, за който говори и Бербатов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ