Продават над 200 творби в помощ на деца от социални заведения

Над 200 картини, пластики и фотографии на български и чуждестранни автори от каталога на фондация "Св. Св. Константин и Елена" се предлагат за продажба в рамките на XIX благотворителна инициатива "Изкуството за деца в нужда".

Тя започна на 18 октомври, в деня на покровителя на художниците Св. Лука, а целта й е да набере средства за подпомагане на 112 възпитаници на четири социални заведения за подрастващи в неравностойно положение - центровете за настаняване от семеен тип "Изгрев", "Другарче", Дом за деца "Княгиня Надежда" във Варна и помощното училище в с. Кривня. Кампанията ще продължи до 4 декември. Творбите могат да се видят в арт пространство на Хотел Балнео & СПА Азалия и на интернет страницата на фондацията www.foundation.bg.

Финални откупки ценители и дарители ще могат да направят при закриването на инициативата на 5 декември в Галерия "Графит", където ще бъде подредена и обща изложба. Миналата година "Изкуството за деца в нужда" събра близо 40 000 лв. от продажбата на 90 произведения на изкуството. Каузата набира популярност и броят на дарителите - автори и купувачи, расте, обясниха организаторите. С част от събраните средства те ще финансират и студенти отличници чрез стипендиантските програми "Туризъм", "Здраве чрез СПА" и "Изкуства".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони