Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот

Хижа “Чевира” представлява масивна постройка, но отвътре се руши, защото от години е необитаема.

Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

Сградите се рушат, изискват разходи за поддръжка

Планинска хижа, недостроен хотел и терен с промишлени сгради на ВМЗ-Сопот ще бъдат приватизирани. Предложението за това е вмесено от Министерски съвет в парламента и предстои да бъде разгледано. Идеята е да бъде приватизирана хижа “Чевира” в Средна гора - масивна триетажна сграда със разгърната застроена площ от 1215 кв.м, столова към хижата с площ 285 кв.м и прилежащия терен от 1,1 млн. кв.м край село Старосел, който представлява планинско пасище с гори. От 2010 г. насам хижата не работи и реално се руши. Районът около хижата обаче е много красив, базата е имала 80 легла и се намира на около час ходене от връх Богдан.

Другата сграда, която ще бъде приватизирана, е в Сопот. Тя е започната с намерението да бъде хотел, но така и не е завършена. Ще бъде продаден и теренът под нея с площ 1062 кв.м. За приватизация ще бъде предложен и поземлен имот с площ от 6852 кв.м в с. Калояново, върху който има осем едноетажни промишлени сгради с обща застроена площ от 2000 кв.м.

Тези обособени части нямат пряко отношение и не са необходими за производствената и търговска дейност на ВМЗ-Сопот. Те не се използват, сградите се рушат и изискват допълнителни разходи за поддръжка, пише в мотивите за обявяването им за приватизация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България