Продавачка търкала безплатно билети от лотарията

От павилиона липсвали билети, цигари и други за около 3 000 лв.

Пристрастена към националната лотария продавачка в павилион в Търговище посветила часове на търкане на билети, а след като установяла, че не печелят ги връщала в купчината без да ги плати и отчете. Към момента се предполага, че щетата, която 29-годишната търговка е нанесла на обекта от известна верига, е за около 3 000 лв.

Освен неустановеното количество лотарийни билети, които проверила без да плати, тя се възползвала и от други стоки в павилиона, предимно цигари, които също си взимала безплатно.

След подаден сигнал за засечени липси е образувано досъдебно производство за кражба на различни стоки. Периодът, в който са станали е от края на октомври до 19 декември, когато проблемите в павилиона станали очевидни.

Прави се и ревизия, за да се установи колко билета, от кои видове и на каква стойност, е търкала в работното си време продавачката в търсене на печелившите символи. Към момента разследващите не се ангажират дори с приблизителен брой.

Сама продавачка се ожалила, че нищо не била спечелила, въпреки че през ръцете й били минали много талони.

Разследващи коментираха, че е възможно щетата да е по-голяма, тъй като имало данни и за доста липсващи цигари. Това обаче щяло да се установява в хода на разследването, ревизиите и другите действия по досъдебното производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България