Продължават акциите за разчистване на трошки от центъра на Пловдив

От началото на 2017 година са съставени над 140 предписания на собственици на излезли от употреба леки автомобили и принудително са преместени над 30 трошки от центъра на Пловдив, съобщи Георги Стаменов, кмет на 85-хилядния район „Централен” в града под тепетата.

По негова инициатива в края на тази седмица се проведе поредната акция по репатриране на зарязани на пъпа на Пловдив стари коли. Акцията включваше съставяне на предписания на собствениците за преместване на автомобилите от общински терен или за преминаване на технически преглед, като съвместно с полицаите от Четвърто РУ на МВР-Пловдив само в рамките на един ден бяха вдигнати 6 автомобила.

Районният кмет на „Централен” напомни, че съгласно нормативната уредба към принудително преместване на автомобили на паркинг за временно съхранение се пристъпва, ако собствениците не са изпълнили съставените им предписания в законно установения 90-дневен срок, а именно – да приведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани организации.

„Продължаваме с разлепване на предписания и проследяване на срокове. Предстоят още акции в рамките на кампанията на район „Централен“, допълва Георги Стаменов.

Отдел „Екология“ на районната администрация регулярно предприема поредица от мерки, насочени към собствениците за преместване на излезли от употреба МПС (ИУМПС). Мерките касаят коли, които са паркирани по тротоари, улици, площадки, открити обществени паркинги, зелени площи и други терени на държавна или общинска територия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони