Продължава делото срещу лекарката Нина Байчева, проявила жестоко отношение към родилка и новороденото й

Д-р Нина Байчева

Ловешкия окръжен съд продължава делото срещу лекарката Нина Байчева, обвинена за смъртта на новородено в болницата в Тетевен. Ако бъде призната за виновна, я очаква затвор до 6 години, предаде БНР.

На заседанията досега бяха разпитани всички свидетели и вещи лица, изготвили съдебномедицинската експертиза, но на последното беше поискано показания да даде и лекарят, приел бебето в плевенската болница. По настояване на защитата ще бъде изслушан и председателят на Етичната комисия към Българския лекарски съюз д-р Петко Загорчев.

Лекарката е обвинена, че при водене на раждането в Тетевенската болница, през април миналата година, поради немарливост е причинила смъртта на бебето. Според обвинението тя е нарушила Закона за здравето, като вътрешно въвела и форсирала на родилката – Наташка Габровска, лекарствен продукт с голяма концентрация, не е проследила и не е диагностицирала състояние й.

Бебето почина в болницата в Плевен, където бе откарано по спешност, но лекарите там не успяха да го спасят. Делото срещу д-р Байчева започна през април тази година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право