Продължава денонощно претоварване на цистерните в Хитрино

"Напредваме, ситуацията остава рискова и няма да отменим нито една от мерките. Вече има 7 напълно източени цистрени, 2 на половина и останали три, по-които се работи. Във вторник остават ограниченията и ще са малко по-строги, защото навлизаме в по-сепцифични действия" - обяви на късен брифинг пред журналисти министър Румяна Бъчварова.

Работата продължава и през нощта, уточни гл. комисар Николай Николов. Пет екипа пожарникари и спасители действат с още 9 газовици и имат за задача максимално количество пропилен да се източи и откара в Бургас. Той уточни, че в понеделник се е създала рискова ситуация - при премахване на контактната мрежа един от стълбовете е бил пред риск да попадне върху пълна цистерна. Ситуацията е била овладяна, на забавила с час акцията. Изтича газ и сега, но това не застрашава човешки живот.

Колкото до опасността за спасителните екипи, беше обяснено, че цялата дейност е свързана с опасност, но хората са много добре подготвени. Всички участват на доброволен принцип, могат и да откажат.

В понеделник в Хитрино е дошъл и управителят на фирмата превозвач "Булмаркет" Станко Станков. По неговите думи, е направено искане до прокуратурата да не се разместват вагоните, защото фирмата ще настоява за експертиза от Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България