Продължава залесяването на бъдещия зелен филтър край София

Към момента има засадени 28 800 дръвчета от вида акация и дъб

На 6 април от 11 часа стартира пролетният залесителен сезон в Новата гора на София край "Суходол". Това е един от най-мащабните проекти, който Столична община реализира вече трета година. Той е насочен към трансформация на пустеещ общински терен в зелен филтър край града. За реализацията му Столичната община осигурява фиданките, уредите за засаждане и ръкавиците, като за самото засаждане се разчита изяло на доброволци. Към момента в Новата гора на София има засадени 28 800 дръвчета от вида акация и дъб, съобщават от общината.

За максимално улеснение на всички желаещи, които искат да засадят дръвчета в Новата гора на София край "Суходол", Столичната община разкрива извънредна автобусна линия в рамките на градския транспорт с номер 56A. Началната спирка на линията е метростанция „Вардар“, а последната спирка е Новата гора на София. Рейсът обслужва граждани между 9 и 16 часа, с интервал от час и половина.

Засажданията и този сезон ще се провеждат всяка събота и неделя от 10 до 16 часа и ще продължат, докато времето позволява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България