Продължава издирването на 32-годишния мъж, избягал от затвора в Пловдив

Полицията продължава издирването на 32-годишния Тома Ендрев, избягал вчера от затвора в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Ендрев е слаб, висок около 170 см, с черна коса и светли очи, с липсващи предни зъби.

Тома Ендрев е бил конвоиран от надзирател в отсечката от Затворническото общежитие в Пловдив към Централния корпус на затвора, които се намират на близко разстояние.

Според първоначалните данни в тъмния участък от пътя 32-годишният Тома Ендрев е побягнал в посока към близките жилищни сгради и е успял да се скрие в междублоковото пространство. По случая с бягството му е образувано досъдебно производство от Районната прокуратура в Пловдив.

Осъденият за убийство 32-годишен мъж избяга във вторник вечерта около 22 часа на път от ТПО „Хеброс“ към централната сграда на затвора в Пловдив. Излежаващият 18-годишна присъда мъж е бил екскортиран пеша и без белезници вместо със специализиран превоз към изолатора на Пловдивския затвор.

Затворникът се възползвал максимално от ситуацията, изтръгнал се от конвоиращите и духнал в тъмнината по бул. „Александър Стамболийски“ на район „Южен“. В понеделник Тома Ендрев вместо на работа отишъл на среща с приятелката си, за което бил наказан от директора на затвора Божил Иванов с карцер.

Той е обявен за общонационално издирване. Това е първи случай на избягал от Пловдивския затвор от дълги години насам, твърдят от местната тъмница под тепетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони