Продължава разследването на смъртта на 28-годишния българин в Солун

Тоско Бозаджийски Снимка: Фейсбук, Bultras

Продължава разследването на смъртта на 28-годишния български футболен фен, който беше убит в Солун. Други двама българи бяха ранени при сблъсъци между агитки на солунски отбори.

Деветимата футболни фенове на "Ботев" Пловдив са си тръгвали за България, когато 20 маскирани ултраси на гръцкия ПАОК ги причакват пред заведение и ги нападат с метални тръби.

"В момента, в който си тръгват, са нападнати от хора с шлемове, с тръби и започва побой, разбягват се, за съжаление едно от момчетата попада под коелата на автомобил", каза консулът на България в Солун Красимир Тулечки.

28-годишният мъж умира от раните си в болницата. Разследването трябва да изясни дали е починал от нанесените удари от ултрасите, или от удара на колата.

Към момента полицията в Солун е задържала трима души - двама от нападателите и водача на автомобила.

"Мачът е от предишния ден т.е това не е емоционален изблик, а добре премислена, организирана акция срещу нашите момчета. Възможно е да са ги следили. Възможно е да са носили отличителни знаци на "Ботев" Пловдив, които съвпадат, с цветовете на "Арес", коментира Тулечки.

В Пловдив приятели на починалото момче през целия ден вчера оставяха цветя и палеха свещи в негова памет на оградата на недостроения клубен стадион "Христо Ботев".

От ръководството на клуба искат наказание за нападателите.

В знак на съпричастност с мъката на близките и приятелите на убития мъж отборът на "Ботев" Пловдив започна зимната си подготовка с минута мълчание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа