Прожекция на „Диви и красиви“ събира средства за лечението на Димитър от Сливен

Снимка: Фейсбук

Благотворителна прожекция на новия български филм „Диви и красиви“ в Сливен ще събира средства за лечението на 20-годиния Димитър Щилиянов. Това е поредната акция, организирана от общината, за спасението на младежа с диагноза „Сарком на Юинг“.

Във филма на режисьора Мартин Макариев участват обичани и от телевизионния екран актьори: Яна Маринова, Луиза Григорова, Александър Сано, Дария Симеонова, Асен Блатечки, Калин Врачански, Явор Бахаров, Койна Русева, Теодора Духовникова, Ицо Хазарта. Цената на билета е 10 лева. Публиката ще има възможност да разтоваря с част от тях след края на прожекцията, която ще започне в 18 часа на 20 януари в зала „Сливен“.

Димитър Щилиянов води смела битка с онкологичното заболяване на костите. След дълга и тежка химиотерапия той влезе в ремисия. Но два месеца след това е получил рецидив, който е засегнал гръбначния стълб и се е наложило два от прешлените му да бъдат сменени с титаниеви. След животоспасяващата интервенция в момента е на имуно-химио таргента терапия. Наложителна е втора операция за подмяна на още два прешлена. Лекуващият лекар на момчета е изпратил запитване до клиника във Виена, Австрия, където се извършва хипертермия. Методът дава шанс лечението да приключи с позитивен ефект. Клиниката обаче е частна, заради което разходите не се поемали от НЗОК. Средствата, които се събират, са, за да живее Митко – за лечението в Австрия, за рехабилитацията и физиотерапията му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България