Прокопиев заплаши Бареков с нова серия дела. Евродепутатът: Не ме е страх от хора, ограбили българския народ и държава

Снимка: Архив

"Заедно с адвокатския ми екип подготвяме завеждането на нова серия дела срещу г-н Николай Бареков, заради разпространените в последните седмици множество неверни твърдения, обиди и клевети срещу мен, близките ми и бизнеса ми", обяви в съобщение до медиите Иво Прокопиев.

"По повод сериозните заплахи срещу мен и моето семейство от един небезизвестен медиен олигарх и клиент на Прокуратурата, заявявам, че не изпитвам страх от хора, ограбили българския народ и държава чрез измамна приватизация и брутални схеми за източване на дружества и продажба на дялове през Фондовата борса", отговори евродепутатът Николай Бареков.

 

Пълният текст на съобщението на Иво Прокопиев:

Заедно с адвокатския ми екип подготвяме завеждането на нова серия дела срещу г-н Николай Бареков, заради разпространените в последните седмици множество неверни твърдения, обиди и клевети срещу мен, близките ми и бизнеса ми.

Това поведение е обществен рецидив. В миналото г-н Бареков няколко пъти е повеждал подобни кампании срещу мен, за което вече е осъден за същите или подобни твърдения и обидни квалификации.

Осъдих на две инстанции Николай Бареков и сайта му bnews.bg за причинени вреди, чрез разпространени клевети и обиди за над 30 000 лева обезщетение, лихви и разноски. Предстои произнасяне на третата инстанция, но обезщетенията са събрани.

Издателската група „Икономедиа“ също заведе и спечели дело срещу Николай Бареков за използването на снимки без разрешение и без заплатени авторски права. Делото е потвърдено на две инстанции, обезщетенията също са събрани.

През 2012 г. заведох и наказателно дело от частен характер за клевета срещу него с допуснат граждански иск от 1 000 000 лв. До момента това е най-високия допуснат граждански иск в България. Във финалната фаза на делото г-н Бареков получи депутатски имунитет като член на Европейския парламент. По тази причина делото към момента е временно прекратено. При отпадане на имунитета му то е бъде възобновено.

Независимо от агресивните опити правосъдието да бъде похитено, вярвам че България е правова държава. Ще продължа да завеждам нови искове срещу г-н Николай Бареков и всички други фалшиви говорители, които изпълняват главните роли в поръчковите медийни кампании за дискредитиране на неудобните обществени фигури. Тези кампании нямат общо нито с истината, нито с журналистиката, а целят единствено защита на властващия корупционен модел на държавно управление.

 

Пълният текст на отговора на Николай Бареков:

По повод сериозните заплахи срещу мен и моето семейство от един небезизвестен медиен олигарх и клиент на Прокуратурата, заявявам, че не изпитвам страх от хора, ограбили българския народ и държава чрез измамна приватизация и брутални схеми за източване на дружества и продажба на дялове през Фондовата борса.

Вярно е, че собственикът на фабриката за фалшиви новини г-н Прокопиев използва куцото българско правосъдие и успя да ме осъди, използвайки медийния си щит, за истини, които съм говорил за него през годините. Аз обаче оставам последователен и няма да се откажа да разобличавам корупцията във всичките й форми.

Аз съм единственият български политик, който не разчита на имунитета си, и затова бях из основи проверен от данъчните служби през последните 2 години от мандата на Бойко Борисов и не беше открито нито едно доказателство за нарушения.

Понастоящем цялата ми заплата от Европейския парламент отива директно в джоба на един милиардер, поне по документи – г-н Прокопиев.

Не ме е страх отново да бъда осъден от човек, осъдил на смърт чрез разболяване от рак стотици български граждани в градове Меричлери и община Ветово посредством нечовешкия добив на глина и замърсяването на питейната вода с арсен?

За разлика от ортаците на г-н Прокопиев, аз съм си платил данъците до последната стотинка. Готов съм да бъда жертва в ръцете на олигархията, стига да мога да разоблича напълно престъпните й действия.

Докога българските политици и прокуратурата ще се плашат от медийния рекет на олигарси като Прокопиев?

Моята антикорупционна партия „Движение Презареди България“ е създадена с цел да принуди съдебната система най-накрая да вкара корумпираните олигарси и политици в затвора.

Нека избирателите решат ще подкрепят ли морално чисти хора като мен и моята партия или ще гласуват за машите на олигархията от „ПроДАй България“. Време е да свалим червенобузите маски на този Пинокио, който опорочи българската политика и я превърна в средство за забогатяване.

Г-н Прокопиев, Вие ли приватизирахте „Каолин“ и „Винпром Дамяница” за жълти стотинки, подарени от вашия ментор Иван Костов?

Г-н Прокопиев, Вашето семейство ли беше обслужващ персонал на Тодор Живков?

Г-н Прокопиев, Вие гнида и соросоид ли сте и докога ще прикривате общите далавери с вашия съдружник Росен Плевнелиев?

Г-н Прокопиев, съдружник ли сте в политическия проект „ПроДАй България“ със задкулисните лица на българската олигархия, с хора, които не си плащат данъците и ще си признаете ли рекета, които прилагахте с вашите подчинени министри, върху първия и втория Кабинет на ГЕРБ? Taзи партия оръжие за рекет ли е срещу вашите и на вашите ортаци съдебни дела?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право