Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Явор Бахаров в разложкия съд

Явор Бахаров ще бъде изправен пред съда в Разлог следващата седмица. Делото е насрочено за 28 февруари. Районната прокуратура внесе обвинителния акт срещу него за шофиране в нетрезво състояние и под въздействието на наркотици.

Припомняме, че на 08.02.2020 г., в гр. Банско, обвиняемият е забелязан от патрул да управлява автомобил „Мицубиши” посред бял ден като криволичи по улицата.

По време на движение той се разминал в насрещната пътна лента с автомобил на автопатрул при РУ на МВР гр. Банско. На полицейските служители им направило впечатление, че МПС на обвиняемия Бахаров криволичи по пътното платно, поради което го последвали с цел извършване на проверка.

На водача бил подаден светлинен и звуков сигнал, при което той спрял на ул. „Пирин“, в района на хотел „Кемпински“. Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1,30 промила в издишания въздух. Я. Бахаров бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис.

По-късно във ФСМП гр. Банско обвиняемият дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на водача към момента на деянието е била 1,42 промила.

Бахаров бе арестуван и преспа в ареста на Банско, а след това бе освободен срещу парична гаранция от 5 хиляди лева. Предстои казуса да се гледа в Разложкия районен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право