Прокуратурата в Сицилия е започнала разследване срещу Матео Салвини

За мигрантите в Италия партито свърши, заяви новият вицепремиер и вътрешен министър на страната Матео Салвини.

Прокуратурата в Сицилия е започнала разследване срещу Матео Салвини, предаде АФП.

Салвини се разследва по обвинения в „незаконно задържане и злоупотреба с власт“ във връзка с отказа на министъра да разреши на група мигранти, намиращи се на кораб на бреговата охрана да слязат на брега.

На кораба „Убалдо Дичоти“ са блокирани повече от 100 мигранти, които са били спасени в Средиземно море.

Корабът акостира на сицилийското пристанище Катания, но Салвини не разрешава на мигрантите да слязат от кораба, докато не получи уверение от Европейския съюз, че мигрантите ще бъдат преразпределени в други европейски страни. Все пак бе дадено разрешение на 29 непридружени деца да слязат на италианска земя.

"Мигрантите на борда на кораба ще могат да слязат през следващите няколко часа“, заяви италианският вътрешен министър и вицепремиер Матео Салвини. По думите му повечето от тях ще бъдат приети от италианската църква.

По информация на агенция „Ройтерс“ 20 мигранти от кораба ще бъдат приети от Албания. Министерството на външните работи на Италия нарече този жест свидетелство за "голяма солидарност и приятелство". Други 20-25 души се съгласи да приеме Ирландия, както в събота заяви в своя акаунт в социалната мрежа Туитър външният министър на страната Саймън Коувени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа