Прокуратурата в Търново даде на съд мъж, опитал да убие пастрока си

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишен мъж за опит за убийство на пастрока си.

Обвинението срещу Жеко А. е за това, че на 17 септември 2016г. в имот в Полски Тръмбеш, направил опит умишлено да умъртви Кою К. на 63 години по особено мъчителен начин. Извършителят го намушкал с нож в корема.

Обвиняемият живеел с майка си и пастрока си, но не харесвал втория си баща и освен това го подозирал, че има интимна връзка със съседка. В злокобния ден следобед, след като изпил четири литра бира, Жеко А. се прибрал у дома си. В двора на къщата заварил втория съпруг на майка си да разговаря със съседката,която подозирал във връзка с пастрока му. Той казал на двамата: „Обичайте се и бъдете щастливи“ и влязъл в къщата.

Не след дълго обвиняемият излязъл на двора, в ръката си прикривал кухненски нож, насочил се към Кою К. и започнал да крещи, че ще го убие. Пострадалият се опитвал да го успокои, но обвиняемият продължавал да крещи, замахнал с ножа и забил острието в тялото му. Кою К. паднал на земята, започнал да умолява Жеко А. да спре, защото ще го убие. Въпреки това доведеният му син се надвесил над ранения и започнал да му нанася удари с юмруци по главата, в резултат на което му избил два зъба. Намесили се съседи, които сигнализирали на телефон 112 за случая. Пострадалият бил откаран в болница и опериран по спешност.Обвиняемият е осъждан.

По искане на прокуратурата по отношение на Жеко А. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право