Прокуратурата в Търново повдигна обвинения на трима автори на телефонни измами

Районната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинения на трима извършители на телефонни измами. При извършени действия по разследването под ръководството на държавното обвинение в старата столица- претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на Русе и град Ветово са открити парични суми в размер на 9000 лева в различна валута, златни накити и мобилни телефонни апарати, които имат отношение към извършени измами на територията на Велико Търново.

За извършените престъпления ще отговорят три лица за това, че след предварителен сговор са действали в болярския град ио са заблудили възрастна жена. Ало измамниците казали на старицата, че оказва съдействие на полицейски служител за осъществяване на акция по задържане на телефонни измамници и с това и причинили имотна вреда в размер на 5100 лв и златни накити с неустановена към момента стойност.

И трима задържани са осъждани за престъпления против собствеността, като двама от тях и за измама. За извършеното деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода.

Действията по разследването продължават под ръководството на наблюдаващ прокурор.

Предстои задържането на лицата до 72 часа с оглед внасяне на искане в съда за вземане на мерки за неотклонение „ задържане под стража“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България