Прокуратурата в Търново поиска постоянен арест за рецидивист, вилнял срещу полицаи

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 41-годишен рецидивист за хулиганство.

Христо А. е привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 14 ноември е вилнял срещу полицаи. Случката се разиграла на ул. „Венета Ботева“ в старата столица при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Мъжът се нахвърлил с ругатни върху служители на РУ Велико Търново с думите: „Мръсни полицаи! Мръсни българи!“. Той ги заплашвал с думите: “Ще изколя полицаите, ще изколя българите!”, „Колили сме ви и пак ще ви колим“, “Ще ви изтрепя всички българи, ще ви бия и ще ви избия!”. Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта - изпълняващ задължения по опазване на обществения ред. Христо А. проявил изключителна дързост като опитал да удари с дъска единия полицай по главата.

С постановление на Районна прокуратура - Велико Търново обвиняемият е задържан за срок до 72 часа до довеждането му пред съда.

"В сряда прокуратурата внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража„ на Христо А. с мотивите, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, представляващо опасен рецидив и за което е предвидено наказание лишаване от свобода от една до шест години. Налице е реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление", съобщиха от държавното обвинение.

Лицето има 10 осъждания, предимно за престъпления против собствеността –кражби и грабежи, характеризиращи го като личност със склонност да извършва престъпления. Последното ефективно наказание лишаване от свобода в размер на десет години е изтърпял на 6 май тази година и едва няколко месеца след това извършил деянието, предмет на настоящото производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право