Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу Викторио Александров

Ще го съдят за две убийства и за принуда спрямо таксиметровия шофьор

Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинения срещу 26-годишния Викторио Александров, който застреля 23-годишната си приятелка Дарина Министерска и едногодишната им дъщеричка Никол. Това съобщи зам.-градският прокурор на София Зорница Таскова пред Dir.bg.

Това е станало снощи при изтичането на 24-часовия му арест по Закона за МВР.

Охранителят е обвинен в умишлено убийство на повече от едно лице, включително на рождена дъщеря. Ще отговаря и за принуда спрямо таксиметровия шофьор, когото отвлече. Снощи обвиненият е дал обяснения пред разследващите. По думите му не помни нищо от двете убийства, но си спомня как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил в автобуси с него.

Наложен му е 72-часов арест, след което прокуратурата ще поиска от съда налагането на постоянна мярка "задържане под стража". В момента Александров е под денонощна охрана в "Пирогов", а когато състоянието му позволи ще бъде прехвърлен в затворническа болница.

Междувременно един от близките приятели на родителите на 23-годишната Дарина - Ивайло Радев, заяви пред Нова телевизия, че младата жена е била "свита, притеснена и потисната" в присъствието на партньора си Викторио.

"Присъствали сме заедно на много празнични събирания, по време на които аз обаче се притеснявах да говоря с Дарина пред Викторио. Защото я чувствах една свита, като че ли беше притеснена да се радва и весели. Тя не беше искрено щастлива", разказва Радев.

По думите му, родителите на убитата млада жена са в шок, но вчера споделили, че тя се е страхувала да спи сама през последните няколко нощи. Ваня и Георги Министерски настоявали дъщеря им да отиде при тях, но тя ги уверила, че е добре и ще се пази. Именно затова бащата на Дарина отишъл да спи при дъщеря си и внучката през уикенда.

Според Ивайло Радев, извършителят на бруталното престъпление "не трябва да излиза от затвора, така като Дарина и дъщеричката й няма да излязат от гроба".

23-годишната Дарина е завършила Националната гимназия за приложни изкуства "Свети Лука" в София, след което е приета за студентка по фотография. Малко преди смъртта си младата жена е изработила специално портфолио със свои снимки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право