Прокуратурата издейства доживотен затвор за убийство на мъж от Разград

Снимка: Архив

Доживотна присъда получи 37-годишен мъж за убийство след повторно дело, до което се стигна след протести на прокурорите от Разград и Варна. Според последната присъда, произнесена от Апелативния съд във Варна, Димитър Петров ще остане зад решетките до края на живота си, а не както гласеше предното решение за период от 20 години. Това уточниха от Апелативна прокуратура във Варна. От там припомнят, че убийството е станало на 11 април 2015 г в района на местността Пчелина край Разград. Преди трагедията Димитър бил на заведение, където попаднал на 38-годишният Борислав Бориславов, с когото се познавали бегло. Завързали приказка и се черпили с алкохол. Решили да отидат в хижата на Пчелина, за да продължат купона. Качили се в джипа на Петров, но по пътя се скарали и шофьорът наръгал поне 17 пъти с нож Борислав. После Димитър изхвърлил тялото, като прерязал гърлото на жертвата, смята обвинението.

И до днес не е ясна причината за скарването и последвалото убийство. Има версия, че Петров се е занимавал с иманярство и може Борислав да му е посочил място, за което е чувал, че има някакви ценности под земята. Какво е станало няма как да се разбере, защото даденият на съд за убийство твърдял през цялото време, че е невинен.

Първоначално Окръжният съд в Разград е постановил 20 години затвор за Петров. Присъдата, въпреки протестите на прокуратурата, е потвърдена от Апелативния във Варна. След обжалване от всички страни - на прокуратура, обвиняем и близки на убития, ВКС връща делото за ново гледане, заради процесуални нарушения.

Присъдата, произнесена от новия състав на съда във Варна, също подлежи на обжалване пред ВКС, уточняват от Апелативна прокуратура във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право