Прокуратурата иска арест за двама от обвинените в хулиганство в Асеновград

Районна прокуратура - Асеновград внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Асен А., на 40 г., и Джавет Ю., на 32 г., привлечени като обвиняеми за хулиганство с особена дързост и цинизъм. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Установено е, че на 26 юни 2017 г. в гр. Асеновград, обвиняемият Асен А. и обвиняемият Джавет Ю. извършили хулигански действия в района на болницата в града, след възникнал конфликт между две групи. Двамата обвиняеми се държали агресивно, хвърляли камъни, обиждали, отправяли заплахи и носели дървени тояги. След инцидента те се укрили в с. Боянци, общ. Асеновград, и в гр. Асеновград, като били издирени и задържани от органите на МВР на 4 юли 2017 г.

По същото досъдебно производство за хулигански действия с особена дързост и цинизъм са били задържани още девет лица, които са с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от Районен съд - Асеновград на 30 юни 2017 г.

Двамата обвиняеми имат съпричастност към възникналия конфликт, което е установено след непрекъснати оперативно-издирвателни мероприятия. Обвиняемият Асен А. е осъждан, обвиняемият Джавет Ю. не е осъждан.

Районен съд - Асеновград ще заседава по искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България