Прокуратурата иска задържането на крадец

Снимка: Архив

Районна прокуратура – Несебър протестира определение на съда, с което е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Божидар Б., обвинен в кражба.

Районна прокуратура – Несебър протестира определение на съда, с което е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“ на Божидар Б. Той е обвинен за това, че на 20.02.2019 г. в гр. Несебър , в съучастие с други две лица, като помагач – улеснил извършване на престъплението чрез набавяне на лек автомобил „Рено“, чрез използване на подбран или подправен ключ и на посочения автомобил са отнети чужди движими вещи – кожен портфейл, сумата от 7000 лева и 4000 евро, лична карта, шофьорска книжка, кредитни карти, дебитна карта, кожено яке, 6 броя парфюми, регистрационен талон за лек автомобил „Додж“, ключ за автомобил и два часовника от владението на мъж от гр. София, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл.195, ал.1, т.4, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал. 4 от НК.

С протеста си Районна прокуратура – Несебър настоява Окръжен съд – Бургас да измени наложената от първата съдебна инстанция мярка за неотклонение спрямо Божидар Б. от „домашен арест“ в „задържане под стража“.

Заседанието на Окръжен съд – Бургас е насрочено за 01.03.2019 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право