Прокуратурата иска постоянен арест за двамата иранци, хванати с над 700 кг хероин

Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В. Х., на 31 г., ирански гражданин, за това, че без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин, с общо брутно тегло 347,27 кг на обща стойност 22 572 550 лева, както и спрямо М. П., на 45 г., ирански гражданин, за това, че без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин, с общо брутно тегло 365,304 кг на обща стойност 23 744 760 лева.

Установено е, че общото количество на пренесеното наркотично вещество е 712,574 кг на обща стойност 46 317 310 лева, съобщиха от държавното обвинение.

Окръжна прокуратура-Хасково счита, че от събраните до момента по досъдебното производство доказателства, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са им е повдигнати обвинения, посочват от държавното обвинение.

Освен това може да се направи категоричен извод, че съществува реална опасност, привлечените към наказателна отговорност ирански граждани да се укрият или да извършат друго престъпление, обусловена от тежестта на престъплението, предвиденото за същото наказание и факта, че обвиняемите са чужди граждани без установен статут и връзка в нашата страна.

Окръжен съд-Хасково ще заседава днес по искането на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право