Прокуратурата иска постоянен арест за касапина от Шумен

Окръжната прокуратура в Шумен е внесла искане в Шуменския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" за 45-годишния Стефан Стефанов, който уби и наряза с моторна резачка съжителката си. Съдебното заседание е насрочено за 14,30 часа в сряда, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

В момента обвиненият в убийството по чл.115 от НК е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор Маргарита Георгиева.

Както "Труд" писа, убийството на 49-годишната Галина Димитрова е извършено в периода от 12 до 21 август.

Сигнал за изчезналата жена бе подаден от нейните близки на 19 август, а в неделя при проверка в дома на работещия като майстор-железар мъж полицейски служители откриха в пристройка до къщата му разчленен труп и тленни останки в напреднал стадий на разложение. Стефан обяснил, че той е убил съжителката си и това са нейните останки.

Извършителят е осъждан 7 пъти за шофиране в пияно състояние и домашно насилие, припомнят от Апелативна прокуратура-Варна.

На 16 август тази година за Стефан има поредно окончателно наказание - 9 месеца и три дни затвор ефективно. Решението е на Варненския апелативен съд, който потвърждава замяна на неспазвана от Стефан пробация, писа "Труд". Тя му била наложена за шофиране с алкохол 2,16 промила още през 2014 г. Сключил споразумение за 2 г. и 6 месеца пробация, 100 часа безвъзмезден труд, 200 лв. глоба и лишаване от шофьорска книжка за 2 г. и половина.

Трябвало да отработи часовете в шуменската болница, но идвал пиян, лъхал на алкохол. Така работил едва 11 часа. Не се явявал и на уговорените срещи при пробационен служител и го санкционирали с устно предупреждение. Накрая се стигнало до искане за замяна на пробацията. Имал да изтърпи 1 година 6 месеца и 7 дни и окръжният съд в Шумен постановил на 12 янури т.г. замяна на пробацията с ефективна присъда 9 месеца и 3 дни.

Стефан атакувал решението пред Апелативен съд-Варна. Претенциите му били, че се грижи за своята наркозависима дъщеря. Тя била настанена в кризисен център в София и трябвало да я посещава.

Магистратие го оборват, изяснено е, че момичето отива в център "Вяра, надежда и любов" след юли 2015 г. Тогава полицаи заварват майката Галина вързана с белезници за леглото, а момичето разказва, че към него бащата е прилагал същото "закопчаване".

Социални служители решават да я настанят в Кризисен център за деца, далеч от Шумен, с цел отделяне от неблагоприятната среда. Стефан е провеждал телефонни разговори с дъщеря си и със служители на центъра. Посетил я веднъж на 31 януари т.г. и я отвел в Шумен без разрешение на социалните работници. При престоя момичето пак било ограничавано да излиза от къщата, а бащата пиянствал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право