Прокуратурата иска 2 години затвор и 1000 лева глоба за Перата

Възобновяват делото срещу прочутия ловец на бежанци

Две години затвор и 1000 лева глоба поиска бургаската окръжна прокуратура за  Петър Низамов - Перата. Обвинението е повдигнато в хода на  възобновеното дело днес срещу прочутия ловец на бежанци.  Така държавното обвинение обжалва оправдателната присъда на районните съдии.

Прокурорът Красимира Кателиева обяви, че  присъдата не е правилна. Тя бе категорична, че по делото са налични доказателства, че подсъдимият Низамов е извършител на престъпленията, за които е обвинен. "Затова ще настояваме тази оправдателна присъда да бъде отменена", каза Кателиева.

Обвинението не представи нови доказателства, но поиска отново да бъдат издирени и разпитани тримата афганистанци. Съдът обаче прецени, че посочените от мъжете лични данни може и да не са верни и издирването може да посочи само адреса им.

Низамов припомни, че Районният съд е преценил, че не е важно кой е връзвал хората, а че не е имало умисъл. "Прокуратурата ще поддържа обвинението, защото тя е субординирана. Всичко идва отгоре. Самото дело тръгна отгоре, от Цацаров. Така е нормално и прокуратурата да го поддържа докрай", заяви  Перата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право