Прокуратурата: Не имало въргал в Симитли с участието на кмета и сина му

Няма сбиване или въргал в град Симитли в новогодишната нощ с участието на кмета и сина му. Имало е блъскане, но никой не е падал, нито пък е пострадал, нито пък има някой с избити зъби. Това заяви районният прокурор на Благоевград – Борислав Ковачки.

Той опроверга появилата се рано сутринта информация, че е имало масово сбиване в Симитли с участието на кмета на общината – Апостол Апостолов, и неговият син Стефан Апостолов, който е футболен съдия и депутат от ГЕРБ, при което с избити зъби и травма на челюстта е пострадал 51-годишен мъж.

В Новогодишната нощ кметът на Симитли Апостол Апостолов е произнесъл приветствие към ражданите, последвала заря, а после всички се хванали на хоро.

Тогава от заведението до площада полетели към хората мощни пиратки, които ги уплашили, въпреки че имало забрана от кмета за ползването им.

Както сам разказа пред "Труд" , Апостолов е направил забележка на Методи Бачев, че по този начин се нарушава общественият ред. Имало е сблъсък, но без сбивания и масови мелета.

От прокуратурата казаха, че няма образували досъдебно производство, а само извършват проверка на случая. В прокуратурата са подадени няколко жалби от участници в спора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право