Прокуратурата обвини трима за незаконно притежание на оръжия и патрони

Снимка: Архив

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на три лица от Монтана и Казанлък за незаконно притежаване на големи количества оръжия и боеприпаси, съобщиха от прокуратурата.

На 13 април 2018 г. при специализирана операция под ръководството на Специализираната прокуратура, в автомобили и в помещения, обитавани от въпросните лица, са намерени и иззети общо 14 пистолета от различни марки, автомати „Скорпион“ и „Берета“, незаконна ловна пушка, над 1000 патрона с различен калибър. Оръжията са иззети от едно помещение и автомобил, боеприпасите са били държани на различни места, в т.ч. в местността „Разсадника“ в покрайнините на Монтана.

Двама от обвинените вече са осъждани за незаконно държане на оръжия и боеприпаси. Единият от тях е в изпитателен срок на условна присъда, постановена му от Районния съд в Монтана през 2017 г.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на двама от обвинените са наложени парични гаранции от 10 000 и 3000 лева. На 13 април 2018 г. Специализираният наказателен съд определи за третия обвинен по досъдебното производство мярка за неотклонение „Домашен арест“. Съдът взе предвид влошеното му здраве.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право