Прокуратурата обвини трима наркопласьори

Трима наркопласьори са задържани за 72 часа и обвинени в притежание и разпространенение на кокаин, амфетамини и марихуана, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

40-годишният Мартин Е., известен с прякора Стрелеца, синът му Мартин Е. /21 г./ и ортакът му Светослав П. - Фантата /40 г./ попаднаха в капан във вторник след полицейска операция срещу наркоразпространението, при която бяха задържани общо 8 мъже и 3 жени и бяха обискирани пет жилища и няколко автомобила.

В три от апартаментите и в една кола са намерени близо 300 грама кокаин, 142 грама амфетамини и 50 грама марихуана, уточниха от прокуратурата. Разследващите иззели електронни везни, над 4000 лв., 1000 евро и 17 мобилни телефона от тримата обвиняеми.

Единият от тях - Стрелеца, е добре познат на органите на реда. През 2009 г. той бе осъден като участник в организирана престъпна група в мегапроцес, при който на съд бяха предадени 24 души. Стрелецът и други 18 си признаха вината и сключиха споразумения с прокуратурата, за да постигнат по-леки наказания. Така дилърът се отърва с условна присъда от 3 г. с 5-годишен изпитателен срок. Предстои прокуратурата да внесе в Окръжния съд искане Стрелеца, синът му и Фантата да бъдат задържани под стража.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право