Прокуратурата образува досъдебно производство за тормоз над деца в ясла

Варненската районна прокуратура образува досъдебно производство по случая с тормоз над деца в яслена група на забавачката "Морска звездица". В началото на декември обвинението се самосезира след медийни публикации, че сестра от градината е обиждала и малтретирала 2-годишни хлапета. Скандалът гръмна, след като майка на момиченце направи запис с поставено в играчката му устройство за 20 лв.

Решението Кремена Гинкова и съпругът й взели, след като детето им започнало да се буди нощем, да плаче и да си удря само шамари. Резултатът от проверката им бил потресаващ. "Млъквай, зимане такова! Затваряй устата!", "Тихо, не ме карай да те пердаша!", "Докато не млъкнеш, няма да спра да те тупам по устата!", нарежда на записа една от сестрите на плачещо хлапе, което не иска да заспи следобед. Ден след като ужасните обиди бяха излъчени в ефир, сестрата Тинка Стоянова бе уволнена дисциплинарно, а от общината уточниха, че са получавили и устен сигнал за грубо отношение от нейна страна към деца, но той така и не се доказал.

След предварителна проверка и въз основа на събраните данни на 19 декември с постановление на наблюдаващия прокурор е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 187 от НК, съобщи говорителят на районното обвинение Десислава Йотова. Разследването се води по текст, визиращ изтезаване на малолетно лице, чието възпитание е поверено на извършителя. Наказанието за това е пробация или лишаване от свобода за срок до 3 г., както и обществено порицание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони