Прокуратурата образува досъдебно производство за изтезаване на деца в дом „Хризантема” в Габрово

Районната прокуратура в Габрово на основание  на събрани достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер образува досъдебно производство за това, че в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания са били изтезавани лица. Едното от потърпевшите лица е пълнолетно, а другото е малолетно. Те са се намирали  под грижите на служителите в центъра.

Под ръководството на прокуратурата се извършват действията по разследването. Дадени са указания за назначаване на експертизи относно получените от децата телесни увреждания, както и относно тяхното психическо състояние и годността им да бъдат свидетели. Освен това ще се разследва в посока изясняване действията на целия персонал на дома, както и на длъжностните лица от Община Габрово с цел установяване на евентуално извършени и други престъпления от лица, извън заснетите във видеоматериалите.

Целта е да бъдат изяснени всички релевантни факти и доказателства, за да се прецени дали има извършено престъпление и кой е неговия автор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право