Прокуратурата образува разследване за удареното от волтова дъга момче

Варненската районна прокуратура образува досъдебно производство по случая с удареното от волтова дъга момче. То се води по чл. 134, ал.1 - за причиняване другиму на тежка или средна телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на занятие. "Засега е срещу неизвестен извършител. Направен е оглед, текат разпити на свидетели", обясни пред "Труд" говорителят на прокуратурата Десислава Йотова.

14-годишният Даниел Костов получи 65% изгаряния, след като миналата събота опитал да си направи селфи върху локомотив на жп гарата във Варна. "Момчето е в термичен шок, поражения има по цялото му тяло, като най-дълбоки са те по краката. Държим го в медикаментозна кома, следващите 3-4 дни ще са критични", обясни началникът на Военноморска болница полк. доц. Ивайло Въжаров. Лечението на Даниел изисква вливане на минимум 4 литра кръв дневно. Затова доц. Въжаров и негови близки апелираха варненци да дарят кръв в Районния център по трансфузионна хематология.

През последните 2 г. шест деца са станали жертви на опасната модна мания да си правят селфи върху вагони и локомотиви, оповестиха от БДЖ. Оттам уточниха, че според постовия стрелочник миналата събота няколко момчета издебнали кога охраната на депото тръгва на обход, за да се снимат. Въпреки че цялата зона е маркирана със знаци за опасност, Даниел се качил върху локомотив и протегнал ръка с телефона си, за да се "щракне". Ударили го 25 000 волта, чул се гръм и другите деца се разбягали. Момчето е имало късмет, че ударната вълна го е повалила на земята и след първия токов удар автоматичната защита на електропровода е сработила, поясняват от БДЖ. По данни на работещи в депото деца често се промъквали в опасната зона, за да се катерят по машините. Това принуждавало не само служителите на депото, но и монтьорите от съседния автосервиз да влизат в ролята на пазачи и да викат, щом забележат малки нарушители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България