Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа, който застреля жена си и съсед

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа за 72 часа 45-годишният Гюнай Мюмюн, който  . Инцидентът стана на 30 май в хасковското село Козлец.

След възникнал битов скандал, провокиран от ревност, обвиняемият възпроизвел изстрели със законно притежаваното от него огнестрелно оръжие, по двама български граждани. Вследствие на това двете лица са починали, уточняват от прокуратурата.

По случая е било образувано досъдебно производство, в хода на което към настоящия момент са били извършени оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, като са били назначени и съдебномедицински, химическа и съдебнопсихиатрична експертизи.

Обвиняемият е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а днес, 31.05.2018 г., по отношение на него е било постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право