Прокуратурата повдигна обвинение на двама мъже за опит за кражба на пари

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 26.10.2018 г., около 14.50 часа, в жилище, находящо се в гр. София, ж.к. „Толстой“, чрез използване на неустановено до момента техническо средство, е направен опит да бъдат отнети чужди движими вещи – парична сума в размер 3100 лв., от владението на Петър Демирев, без негово съгласие, с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като опитът е останал недовършен по независещи от извършителите причини, съобщиха от държавното обвинение. Действията на двете лица били заснети чрез видеокамера, монтирана в спалнята на апартамента, като записът е иззет и е приобщен като доказателство по делото. Записът е озвучен, като на него могат да бъдат чути и репликите, които двамата си разменят.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са Н. Стоилов и С. Джунов. Изготвено е постановление за привличането на двамата към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, наблюдаващият прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа, след изтичането на които предстои привеждането им в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право