4-ма обвинени за обира на 1,8 млн. лева от пощата в Хасково

Окръжната прокуратура на Хасково привлече като обвиняеми 4-ма души за грабежа на 1 800 000 лв. от сградата на Централна поща в града.

За задържането на заподозрените се разбра още вчера, но от прокуратурата и полицията отказаха подробности.

Грабежът беше извършен през нощта на 7-ми срещу 8-ми юни тази година. От полицията тогава обясниха, че нападателите са били повече от трима, като са действали изключително професионално и са заличили следите си – помещенията са били залети с препарат, а наоколо са разпръснати косми, за да се затрудни евентуален ДНК анализ.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми Красен К., на 38 г., Тихомир М., на 39 г., Антон Н., на 41 г., и Кадир М., на 42 г., за това, че в съучастие на 07/08.06.2016г. от сградата на Централна поща-Хасково, са отнели чужди движими вещи, а именно - пари в размер на 1 800 000 лева, от владението на органите на управление на „Български пощи“ ЕАД - клон Хасково, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила и заплашване и грабежът е в големи размери – престъпление по чл.199 ал.1 т.1, във връзка с чл.198 ал.1, във връзка с чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, изтичащи следобед на 29 октомври, до когато ще се прецени спрямо кои от обвиняемите да се внесе искане в Окръжен съд – Хасково за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково се извършват и множество други процесуални действия с оглед документиране на престъпната дейност и с цел установяване евентуална съпричастност към случая и на други лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България