Прокуратурата погва „Барселона“ за трансплантация

Прокуратурата в Барселона иска отново да бъде отворен случаят с чернодробната трансплантация на бившия играч на каталунците и актуален секретар в клуба Ерик Абидал. Новината съобщи вестник „Ел Мундо“. От обвинението настояват да бъде извършено ново разследване, тъй като се съмняват в нередности в цялата операция, осъществена през 2012-а година.

През изминалата 2017-а бе случаят бе нищен, тъй като имаше съмнения за нелегален трафик на органи. Тогава разпитан бе и бившият президент на „Барселона“ Сандро Росей. След повече от година следствени действия бе заключено, че няма данни за наличие на извършено престъпление. От Националната организация за трансплантации също обявиха, че цялата процедура, на която се е подложил Абидал, е била в съответствие със закона. Това потвърдиха и от клиниката в каталунската столица.

Според „Ел Мундо“ прокуратурата сега счита, че има съмнения в идентичността на лицето, което е дарило черен дроб, както и че по-скоро става въпрос за незаконно закупен орган, а не за безкористен акт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят