Прокуратурата поиска двойно по-тежка присъда за Анита Мейзер

За убийство по непредпазливост и подкуп на полицай

Двойно по-тежка присъда поиска прокуратурата за Анита Мейзер, обвинена в убийство по непредпазливост на съпруга си Николай Димов и в предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай. Финалните пледоарии по делото започнаха в понеделник сутринта във Варненския окръжен съд. Миналата година той осъди "силиконовата" мисис на 3 г. затвор, но Апелативният съд върна делото за преразглеждане.

Докато бъде насрочен нов процес, настанената в Сливенския затвор Мейзер на няколко пъти опита да излезе на свобода, но без успех. Тя не се признава за виновна и отказа да говори преди старта на делото. Докато слушаше за пореден път детайли от обвинителния акт, Анита запуши ушите си и не спря да ридае. Обвинението настоя за убийството по непредпазливост тя да бъде наказана с 4 г. затвор, а за подкупа - с 6 г. и 10 000 лв. глоба, като да търпи по-тежкото от двете наказания.

В пледоарията си прокурор Виолета Радева изтъкна, че смъртта на културиста Николай Димов е настъпила бавно и мъчително, а веднага след това Мейзер е предлагала подкуп не само на полицай Веселин Радев, но и на негови колеги, за да "оправят нещата", т.е. да не я задържат под стража и случаят да не стигне до медиите.

Според обвинителния акт в нощта на 14 август 2016 г. 40-годишният Николай издъхнал от удушаване със "свински опашки", с които по негово искане Мейзер овързала краката, ръцете и врата му, за да заснемат клип с демонстрация на сила. Целта била Николай да представи клипа на бъдещи работодатели от Панама и Колумбия.

Всички доказателства сочат, че във фаталната нощ в жилището на Мейзер е нямало трети лица.

"Синът ми не е умрял при експеримент, той е хладнокръвно убит, а съдебно-медицинската експертиза е направена без оглед на трупа", заяви пред съда майката на жертвата Петранка Димова, която е частен обвинител по делото. Адвокатите й припомниха, че Николай е имал 3,5-сантиметрова рана в областта на носа и още една на темето, които са получени приживе и не могат да се обяснят с падането на тялото от масажната маса на пода.

Съдебните медици от УМБАЛ "Св. Марина" си направили отвод и затова съдебно-медицинската експертиза била направена по документи чак в Плевен. Според нея раните Николай получил, докато се гърчил преди да издъхне. "Анита твърди, че чете Библията и иска прошка, но не проявява смирение. Тя не уважава дори паметта на мъртвите, за нея това дело е просто шанс за нови медийни изяви", каза пред съда Петранка Димова и настоя за справедлива присъда. Очаква се съдът да се произнесе след броени часове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право