Прокуратурата поиска по-тежки наказания за двама мъже, пребили свой съселянин

Снимка: Архив

Районната прокуратура в Свищов поиска по-тежки наказания за двама мъже от село Овча могила, които нанесли жесток побой и обезобразили свой съселянин. Държавното обвинение в крайдунавския град протестирало отредените на 14 септември миналата година от Районния съд в Свищов присъди на Детелин Н. /30 г/ и Димитър Ц. /28 г/.

Двамата са признати за виновни в това, че на 25 декември 2013 г. в свищовското село Овча Могила нанесли побой на Димитър Д. /45 г/ като са му причинили кръвонасядания и охлузвания по главата и лицето, отоци по клепачите на двете очи, рана и счупване на носа.

Двамата извършители на злодеянието били изправени пред Темида. Детелин Н. получил наказание „пробация”, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година и 250 часа безвъзмезден труд в полза на общественото за 1 година. На съучастника му Димитър Ц. пък било наложено само административно наказание „глоба” в размер на 1500 лева.

Двамата подсъдими са оправдани да са извършили описаното деяние с особена жестокост и по хулигански подбуди. Те са осъдени да заплатят солидарно сумата от 1000 лева на пострадалия Димитър Д. като обезщетение за претърпените от него неимуществени вреди в резултат на престъплението.

Районната прокуратура в Свищов обаче протестирала постановените присъди и делото ще се гледа на 13 януари в Окръжния съд във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право