Прокуратурата проверява сигнала за лютеницата

В Районна прокуратура–Пловдив в петък е постъпила по компетентност преписка на Столична Районна прокуратура, образувана по депозиран сигнал от Българска национална асоциация "Активни потребители" срещу "Идеал Продукт" ООД-Перущица.

Сигналът е за това, че след експертно изследване от независима лаборатория "Център по биология на храните" ЕООД на различни марки лютеница е установено, че в лютеница "Класик лютеница" в бурканче от 550 грама, произведена от фирмата, базирана в Перущица, се съдържа опасно за здравето вещество "олеамид". По случая незабавно е разпоредена предварителна проверка за срок от 3 дни на органите на МВР съвместно с представители на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) относно евентуално извършено престъпление по чл. 350, ал. 1 от НК - изготвяне на храни за общо ползване по такъв начин, че в тях попадат опасни за здравето вещества.

От кметството в Перущица отказаха да коментират информацията, че в лютеницата на най-известната фирма в града се съдържа вещество, което действало като марихуаната. От екипа на кмета Ради Минчев обаче признаха, че от години с удоволствие консумират почти всичко, произвеждано от "Идеал продукт", и нямат никакви оплаквания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини