Прокуратурата публикува част от доказателствата срещу „ТАД груп“ (СНИМКИ)

По повод протеста на Апелативната специализирана прокуратура за определените мерки за неотклонение „парична гаранция“ на собственика на „ТАД груп“ Иван Тодоров, от държавното обвинение публикуваха части от доказателствения материал, събран в хода на разследването.

Заличени са всички лични данни, факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази.

Установено е, че има неуспешни опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Относно личните данни на магистрати, такива са събирани основно за прокурори и следователи, а папката е със заглавие: „ Ne se chistiiiii“.

От прокуратурата публикуваха и част от свидетелски показания, които ще бъдат представени в цялост на Специализирания наказателен съд: „Но все пак броят на клиентите е недостатъчен, затова не съм сигурен кой го предложи – И. или К., част от политиката на фирмата за набиране на клиенти да бъде тестването на сайтове на различни дружества без тяхно знание и впоследствие да ги набират като клиенти. Тази политика на фирмата се коментираше постоянно в офиса основно между И. и К., като двамата си говореха, че трябва да се изготви списък с най-големите български сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните собственици, като след това бъда привлечени като клиенти“.

На първия от общо 13 файла се виждат Кристиян Бойков и търговският директор на ТАД Груп Георги Янков (също обвинен), като според разследващите Бойков казал на Янков, че е изпратил до медиите данните от НАП, но не очаква те да ги отразят.

В следващия файл, според прокуратурата Янков разговаря с непознат, като му пояснява, че сайтът Биволъ "има информацията от две седмици". Казва още, че файловете са изпратени до медиите, за да видят , че са верни: "Да видят за какво става въпрос ... правителството трябва да си замине с всички...с всички".

Прокуратурата разпространи и снимка от работното място на Бойков, като обяснява, че пише писмо до медиите от руски анонимен мейл.

Прокуратурата твърди, че Бойков е открил пропуски в системата на митниците и се възползвал от тях.

В телефона на Бойков е намерен файл с личните данни на публични личности, в т.ч. висши държавници, представителите на местната власт и магистрати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право