Прокуратурата работи по всички версии за побоя над свищовския лекар

Снимка: Архив

Д-р Иво Караджов е със спукана вежда, оток на клепача и комоцио

Прокуратурата работи по всички версии за от Свищов. В Районната прокуратура в крайдунавския град е образувано досъдебно производство, във връзка с нападението.

На 27 януари, в 19,50 часа в полицията в Свищов е подаден сигнал от служител при ЦСМП за това, че д-р Иво Караджов бил нападнат пред входа на болницата, в резултат от което на лекаря са причинени телесни повреди.

"Незабавно е извършено освидетелстване на пострадалото лице, оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели. В извършването на процесуално – следствените действия участва и наблюдаващия прокурор от Свищов", съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Към момента е установено, че 52-годишният д-р Караджов бил нападнат докато отивал на работа.

При изкачването на стълбите към входа на болницата той чул бързо приближаващи към него стъпки и се извърнал в посока към шума. В същия момент медикът получил удар в дясната страна на лицето, в областта на окото. От удара докторът паднал на земята на лявата си страна, а в това време нападателят бързо се отдалечил и избягал.

Потърпевшият е в болница със спукана дясна вежда, оток на десен клепач и комоцио.

"Пострадалият не съобщава за липса на лични вещи. Под ръководството на прокуратурата се провеждат процесуално – следствени действия и оперативно–издирвателни мероприятия.Проверяват се всички версии относно мотива на нападението, включително и наличието на връзка с упражняваната от пострадалия професия. Работата по случая продължава", допълват от Апелативната прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право