Прокуратурата разпореди проверка за сделката с имотите „Царските конюшни“

Софийска градска прокуратура разпореди проверка за сделката с имотите „Царските конюшни“, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Софийска градска прокуратура (СГП) получи от главен прокурор сигнал от Жельо Бойчев (народен представител от БСП в 43-то НС) и Калоян Паргов (председател на ГС на БСП – София)  относно договори за прекратяване на съсобственост между българската държава и юридическо лице – Търговско дружество „Евротранс билд“ ЕООД, сключени по реда на Закона за държавната собственост и чл. 36 от Закона за собствеността, както и доклад, утвърден от министър-председателя Бойко Борисов на Главния инспекторат, за резултати от проверка в Областната администрация на обл. София.

Същите съдържат твърдения за неправомерни действия по повод извършена разпоредителна сделка с имот - държавна собственост.

Наблюдаващите прокурори от СГП лично са изискали от Областната администрация на обл. София цялата документация, касаеща извършената сделка, както и вътрешните правила, регламентиращи задълженията на длъжностните лица при сключването на подобни сделки.

Проверката ще бъде извършена в максимално кратки срокове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право