Прокуратурата разследва двама шофьори, карали с фалшиви табели

Районна прокуратура-Момчилград привлече като обвиняем Никола К., на 25 г., за това, че ползвал контролни знаци за моторно превозно средство, неиздадени от съответните органи – престъпление по чл. 345 предл.2 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 11 ноември 2016 г. обв. Никола К. е управлявал лек автомобил, марка „Ауди ТТ“ и при извършена проверка на ГКПП-Маказа е било установено, че предната регистрационна табела на автомобила не била издадена от съответните органи.

Районна прокуратура-Момчилград привлече като обвиняема и Златка Т., на 63 г., за ползване на контролни знаци за моторно превозно средство, неиздадени от съответните органи – престъпление по чл. 345 предл.2 от Наказателния кодекс.

На 29 октомври 2016 г. обвиняемата е шофирала лек автомобил, марка „Ауди“, с пловдивска регистрация. При извършена проверка на трасе „Вход“, на влизане от Гърция в България, е установено, че предна регистрационна табела на автомобила не била издадена от съответните органи.

В хода на разследването е установено, че табелата била изработена в работилница в гръцки град. По делата е била назначена съдебно-техническа експертиза, според която табелите са неистински и не са изработени по държавните стандарти. Продължават да се извършват и други процесуално-следствени действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право