Прокуратурата разследва измамници, събирали дарения

Районна прокуратура-Казанлък се самосезира по повод публикация в информационния сайт „Press TV Казанлък“ от 11 май 2017 г. за неправомерно „събиране на дарения от името на Фондация за дома за деца в с. Бузовград, като десетки минувачи били приканвани да дадат своята лепта за нуждаещите се“. В публикацията се твърди още, че от Дома за медико-социални грижи за деца „Мария Луиза“ в с. Бузовград, общ. Казанлък, не са били уведомени за подобна акция, не са участвали в нея и не било практика по този начин да се събират средства за Дома, съобщиха от прокуратурата.

Районна прокуратура –Казанлък е разпоредила незабавно проверка по случая по реда на Надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите, с оглед сочените данни за престъпление по чл.209 ал.1 от Наказателния кодекс – измама.

Възложено е да бъдат разпитани свидетели, служители на Дома и др. Разпоредено е да се предприемат действия по установяване на извършителите на измамата. Проверката се извършва в едномесечен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България