Прокуратурата разследва инцидента в завод "Арсенал" в Казанлък

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се извършва разследване за престъпление от Наказателния кодекс – за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. Това съобщават от държавното обвинение.

До момента е установено, че днес, 17 октомври 2018 г., около 8,45 часа, в цех в Завод №3 на „Арсенал“ АД –Казанлък, в резултат на запалване на барутна маса, е възникнало възпламеняване, което е предизвикало локален взрив. То не се е разпространило извън помещението или в други цехове. Пострадали са шестима работещи в цеха, като четирима от тях са получили фрактури и други по-леки наранявания и са настанени за лечение в болници в Казанлък и Стара Загора, а другите двама са прегледани и освободени за домашно лечение. Шестимата са в съзнание, контактни и няма непосредствена опасност за живота им.

На мястото на инцидента са Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора и Таня Димитрова, районен прокурор на гр. Казанлък.

В момента се извършва оглед на местопроизшествие и се изземват следи, предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи – балистични, медицински, технически и др. процесуално-следствени действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право